/ Община Враца
„С обновяването на пътната инфраструктура в града, някои водачи на автомобили започнаха да карат с несъобразена скорост, като по този начин се създава предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Дариха пътни знаци

Тъй като сигурността на гражданите и особено на децата е основен приоритет, внедрихме модерна система за видеонаблюдение, която ще бъде надградена. По предложение на местния Ротари клуб във Враца бяха поставени и 20 светещи пътни знаци, 10 от които са дарени от организацията. Иновативните съоръжения са поставени на ключови кръстовища, както и около училища и паркове в града.

Дариха пътни знаци

Вярвам, че по този начин водачите ще се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Със служителите от КАТ-Враца имаме идея за поставянето на допълнителни съоръжения и светещи знаци, като част от превенцията на ПТП-та.

Важно за шофьорите: Засилени проверки по пътищата

Призовавам всички управляващи пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата, защото няма да има компромиси за недобросъвестните водачи“, каза кметът Калин Каменов на официалната церемония по даряването на иновативните пътни знаци от Ротари клуб-Враца.

Рекордьори по нарушения на пътя - кои са най-фрапиращите случаи?

Събитието се проведе в СУ „Христо Ботев“, където е поставен един от светещите знаци. Председателят на местния Ротари клуб – Юлиан Кирилов заяви, че дарението за Община Враца е в размер на 6 000 лв., като със средствата са поставени 10 указателни съоръжения, захранвани чрез соларни панели.

„Инициативата е част от честванията по повод 20-та годишнина от създаването на организацията, като основният акцент е пътната безопасност“, добави още Кирилов.

Дариха пътни знаци

В рамките на срещата инспектор Венцислав Александров, приветства Община Враца и Ротари клуб за инициативата и изрази увереност, че по този начин ще се намалят пътните инциденти около детски и учебни заведения. Представителят на КАТ добави още, че за първите пет месеца от началото на годината, на територията на областта са станали над 250 пътно-транспортни произшествия.

На събитието присъстваха още: директорът на СУ „Христо Ботев“ - Виктор Кръстев, членове на Ротари клуб, ученици и учители.
Община Враца