/ Община Враца
„В навечерието на Националния празник на Република България - 3 март, продължаваме да раздаваме българския трикольор във всяко едно учебно заведение в Община Враца. Това е една патриотична инициатива, която стартирахме с моя екип преди три години.

Общински съветник проведе патриотичен урок в детска градина във Враца

До момента сме раздали над 10 000 знамена“, заяви кметът Калин Каменов пред зрелостниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“. За първа година националния флаг ще получат децата от подготвителните групи на 16 детски градини и учениците от ХІІ клас.

Трибагреникът отново ще бъде подарък за всички първокласници.

Знамена
netinfo

„Целта е по-малките ученици да научат повече за националните символи, а абитуриентите да развиват инициативата, независимо къде ще продължат своето висше образование. Скъпи ученици, получавайки трибагреника искам да си припомните, че сте наследници на един велик народ и по-важното, че имаме много поводи да се гордеем, че сме българи.

Фотодокументална изложба посветена на 3 март гостува във Враца

През всичките тези векове сме се съхранили като нация, защото сме били единни. Призовавам Ви в Деня на Освобождението на България - 3 март, да отбележим празника заедно и с родолюбив дух на централния площад „Христо Ботев“. Тези от Вас, които нямат възможност да се включат в честванията, могат да развеят гордо знамето от своето жилище“, призова дванадесетокласниците  Калин Каменов.

Знамена
netinfo

Трикольорът беше раздаден още на учениците от XII класове  в училищата  СУ „Христо Ботев“ , ПЕГ „Йоан Екзарх“, Спортно училище „Св. Климент Охридски“ и ПТГ „Н. Й. Вапцаров“. В рамките на срещите пред учениците беше прожектиран и филм за бележития врачанин и фабрикант Мито Орозов, с автори Христо Илиев и Петко Тодоров.

Раздават знамена в училища и детски градини във Враца

„Днес освен, че всеки от Вас ще получи българското знаме, ще имате възможността да се запознаете с живота и делото на един от най-известните и световнопризнатите врачани – Мито Орозов. Преди година поставихме началото на инициатива за увековечаване делата на едни от най-успелите ни съграждани.

Знамена
netinfo


Вече е изграден паметник на скулптора Андрей Николов, предстои изграждането на монумент и на режисьора Людмил Кирков, както и на фабриканта - Мито Орозов“, коментира Калин
Каменов пред учениците на СУ „Христо Ботев“.

Общественикът Христо Илиев подари копие от филма на всички училища. В родолюбивата инициатива на Община Враца се включиха още заместник-председателят на Общинския съвет - Владимир Христов и общинският съветник Марияна Петкова.
Община Враца