/ ВМРО Враца
Ощинският съветник от Враца Марин Цветков проведе патриотичен урок на малчуганите в група „Мечо Пух“ на детска градина „Знаме на мира“. Той разказа на децата интересни случки от освобождението на България. Това е поредно посещение на общинския съветник в детската градина.

Фотодокументална изложба посветена на 3 март гостува във Враца

Децата бяха подготвили цяла програма свързана с националният празник на България. Те бяха облечени във военни униформи, пяха детски патриотични песнички и правиха българския флаг, който ще развеят по-късно.

Децата с националния флаг.
Децата с националния флаг.

„Отново съм очарован от децата, които по такъв начин учат и представят нашата най-важна история, а именно освобождението ни от турско робство. Това е начинът нашите деца да растат с патриотично настроение и да имат любов към историята ни. Тук е и моментът да изкажа огромната си благодарност към учителите на групата, които успяват, дори и в малка възраст на децата, да посадят в тях любов към България и любов към историята ни.

Раздават знамена в училища и детски градини във Враца

Надявам се да съм успял да заинтригувам децата с интересни факти от битката на връх Шипка, от това, че ние сме най-старата държава, която не е променяла името си и стигнем до това, че не сме губили български флаг в битка“, каза след посещението си в детската градина Марин Цветков.

Той подари на групата голям български флаг, патриотични мартеници с трикольора и заяви, че скоро ще се върне при тях, за да му разкажат случка от славната ни история.