Иззеха имитации на известни марки
Иззеха имитации на известни марки / Дарик Враца архив

Спортни артикули, неправомерно обозначени с чужди търговски марки, открили служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” от ОДМВР-Видин в хода на проведена вчера в областния град специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията против интелектуалната собственост.

При извършените процесуално-следствени действия в три търговски обекта, полицаите установили и иззели предлагани за продажба и складирани стоки, с търговски знак, сходен с този на регистрирани търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителното право. От търговски обект в района на видинския пазар били иззети 12 единични бройки и 16 спортни комплекта с графично и словно изображение на марките “Nike”, “Puma” и “Adidas”.

От друг търговски обект, в същия район, били конфискувани 21 спортни комплекта и 57 единични бройки – имитации на марките “Kappa”, “Nike” и “Adidas”. От частен гараж на ул.”Генерал Кръстьо Маринов” били иззети още 5 ментета - спортни елечета “Adidas”. Материалите по случаите са докладвани в Районна прокуратура. Работата на разследващите продължава, в ОДМВР-Видин са образувани две досъдебни производства.