Извадиха непоказвани картини на български художници в галерия в Монтана
Извадиха непоказвани картини на български художници в галерия в Монтана / netinfo

В Художествената галерия „Кирил Петров" в гр. Монтана бе открита изложба на непоказвани до момента творби на български художници класици. Произведенията никога не са били представяни пред публика, поради тяхното лошото състояние, което е наложило те да останат дълго време в хранилището на институцията.
Към днешна дата, обаче, усилията на колектива на галерията и на Регионален исторически музей - Монтана да ги приведат във вид, който да позволи експонирането им, са възнаградени и ценителите на изобразителното изкуство могат да се насладят на една цялостна колекция с изключително висока стойност. Представени са 56 творби на общо 50 автора, творили активно през първата половина на ХХ век.
Голяма част от картините представляват малкоформатни творби, а техниките, които са използвани при тяхната изработка са твърде разнообразни - акварел, рисунки и маслена живопис. Жанровото богатство също е изключително голямо. Посетителите могат да видят натюрморти, пейзажи и красиви портретни фигурални композиции.
Експозицията ще бъде на разположение на жителите и гостите на града до м. октомври 2016 г.