/ Сити клиник-Монтана
Проф. Ивона Даскалова, дмн, национален консултант по ендокринология и болести на обмяната, д-р Цветелина Тотомирова, д-р Мила Арнаудова и д-р Мариана Йончева, водещи ендокринолози от ВМА София, пристигнаха в Монтана за специално двудневно обучение, посветено на борбата със заболявания на щитовидната жлеза. Към специалистите от ВМА се присъединиха и ендокринолозите д-р Албена Александрова и д-р Емил Младенов от МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана.

Водещ на обучението, което се проведе на 3-ти и 4-ти април 2019 г. в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана, бе италианският професор Ренато Еспозито, който е сред пионерите в световен мащаб в прилагането на иновативната технология и има над 600 успешни операции досега. Безкръвната технология става все по-популярна заради краткото времетраене на процедурата, около 20 минути, липсата на обща анестезия и медицински риск, както и липсата на последваща лекарствена терапия.

„Проф. Еспозито пристига за пореден път в нашата клиника и ако миналата година се гордеехме, че бяхме домакин на първата по рода си в България, а и в цяла Югоизточна Европа операция на щитовидна жлеза с EchoLaser, то сега се гордеем, че той е регулярен гост-специалист в МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана и вече имаме редица успешни интервенции в клиниката.

Наши специалисти бяха и първите родни лекари, сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, които изпратихме на специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.“, сподели Драган Благоев, управляващ партньор в МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана.

„За нас е изключително важно, че имаме възможността да работим в партньорство и със специалисти от други болници - никога не сме имали за самоцел пионерството в която и да е област от медицинските услуги. Напротив, за нас е чест, че успяхме да организираме такова обучение в България, както и че проф. Даскалова и екипа й приеха нашата покана. Ще се радвам да научавам за все повече пациенти, които са получили професионално и в крак с времето лечение, защото това е право на всеки един от нас.“, допълни още г-н Благоев.