мениджър
мениджър / Монтана - болница
Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана д-р Тони Тодоров бе удостоен с наградата "Мениджър на годината". По традиция в деня на най-почитания български светец Свети Иван Рилски Чудотворец – 19 октомври, който се празнува като Ден на българския лекар, се връчват традиционните ежегодни награди на Българския лекарски съюз.

Високото отличие бе връчено на д-р Тодоров от председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев на специална церемония в столицата. В качеството си на директор на МБАЛ-Монтана д-р Тодоров пребори конкуренцията за приза в категория „мениджър на годината” на всички останали здравни и лечебни заведения в страната – общински, областни, университетски болници.

Наградата на д-р Тодоров се връчва за постигнати много добри финансови резултати, изграждането на работещи мотивирани екипи, добра осигуреност с медицински персонал по профила на лечебното заведение, благоприятно съотношение на лекари към медицински сестри, което трябва да е повече от 1:2, а също и за персоналните му качества като личност и мениджър.

Под ръководството на д-р Тони Тодоров от 2014 г. насам МБАЛ-Монтана е в много стабилно финансово състояние. През последните години и до 9-месечието на 2017 г. включително болницата неизменно е с положителен финансов резултат на печалба, без просрочени задължения и без идентифицирани потенциални рискове пред развитието й.

Непрекъснато се оптимизират и подобряват условията за лечебния процес чрез добро поддържане на сградния фонд, съоръженията, апаратурата, автопарка. През месец май болницата премина успешно през акредитация по заповед на здравния министър и получи отлична оценка за срок от 5 години напред за цялостната си дейност.

Запитан като мениджър на годината какво би посъветвал ръководителите на закъсали болници в тежко финансово състояние, д-р Тодоров каза:
„Най-ценният капитал на болницата е човешкият ресурс.

Усилията на всички колеги управители на болници би трябвало да са насочени към мотивирането и запазването на този капитал. Заслугата за тази награда не е само моя, а на хората в нашата болница, които работят с увереност и заинтересованост ежедневно”.

Заради редовното заплащане и фокуса на ръководството към хората,  много лекари и медицински персонал от други лечебни заведения вече проявяват интерес за работа в МБАЛ-Монтана, подчерта д-р Тони Тодоров.