Хайтов пита какво ще прави правителството за Северозапада
Хайтов пита какво ще прави правителството за Северозапада / Явор Хайтов

Врачанският депутат от „Народен съюз" Явор Хайтов попита министър-председателя Борисов какви намерения има правителството му към Северозападна България. Това се случи днес по време на блиц-контрол в парламента.

Хайтов припомни, че мандатът на управляващите е преполовен, а Северозападна България продължава да е най-бедният регион в страната. Врачанският депутат поиска да узнае какви са бъдещите проекти, които правителството смята да предприеме в сферата на инфраструктура и социалната дейност.

Премиерът Бойко Борисов увери, че правителството работи в посока подобряване на инфраструктурата и социалната защита на хората във Врачанско. Министър-председателят припомни, че по време на посещението си в региона - на 22 юни в Димово, Монтана и Враца, заедно с министър Лиляна Павлова е проверил изпълнението на конкретни ремонтни дейности. „В Северозапада и милиарди да изсипем, няма да е грешно", обобщи премиерът, но не скри притесненията си от обезлюдяването на региона. Борисов потвърди, че подобряването на инфраструктурата е приоритет за правителството.