Футболен турнир за купата на Кока кола на 21 и 22 април във Враца
Футболен турнир за купата на Кока кола на 21 и 22 април във Враца / netinfo

Шести детски турнир по футбол за купата на Кока-кола стартира на 21 април – събота на градския стадион във Враца. Турнирът е под патронажа на кмета на града Войслав Бубев. Двудневното състезание е част от национална програма “Децата и футболът” и цели да насърчи активното занимание със спорт на деца от 10 до 14 години. Програмата се реализира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Държавната агенция за младежта и спорта и БФС. Очаква се за официалния старт да пристигнат Весела Лечева – председател на ДАМС и президентът на БФС Борислав Михайлов, каза във Враца Георги Бойчев – главен секретар на Асоциацията на българските футболисти.

Осем отбора от деца на възраст до 13 години ще вземат участие в състезанието. Общински футболен клуб Ботев – Враца, Ботев – Козлодуй, Чавдар – Бяла Слатина, Ботев –Криводол, Локомотив – Мездра, Искър - Роман, Бутан и Надежда – Оряхово.

Двама врачани ще представят местния клуб по делтапланеризъм на състезанията в Асеновград. Това са Цветан Гьонов и Владимир Нешев. Турнирът започва на 27 април и ще продължи до 2 май.

Държавно първенство по водна топка за жени започва утре във Враца. Ивайло Томов – треньор на врачанските момичета, каза пред Дарик радио:  / чуйте  прикачения звуков файл /