Феновете на Ботев облякоха 120 деца от школата
Феновете на Ботев облякоха 120 деца от школата / netinfo

Фенклубът "Ботев Враца Завинаги" отчете края на кампанията "Всички за децата преди началото на мача от 17-ия кръг в северозападната "В" АФГ между местния "Ботев" и "Ювентус" /Малчика/, която завърши 6:0 за домакините. Акцията, която започна през ноември, имаше за цел да облече с нови спортни екипи и анцузи 120-те възпитаници от детско-юношеската школа на футболния "Ботев".

Пред около 1 000 зрители на стадион "Христо Ботев" бяха представени различните гарнитури в клуба: подготвителна група, деца, юноши до 15 г., юноши младша и старша възраст - всички те ще носят еднакви и маркови спортни екипи, и анцузи с цветовете и емблемата на родния клуб. Подобна акция не е реализирана през последните 20 години във врачанския клуб, призна Мирослав Ангелов, шеф на фенклуб "Ботев Враца Завинаги":

Феновете на Ботев облякоха 120 деца от школата
netinfo

"Днешният ден беше един щастлив и вълнуващ ден за всички нас, момчетата от агитката. Когато в средата на ноември казахме, че искаме да облечем всички деца от школата на клуба еднакво, малцина ни повярваха. С всеки изминал ден тези хора се увеличаваха, с тяхна помощ събрахме около 8 000 лева, с които купихме 118 екипа и 123 анцуга. Днес доказахме, че можем да правим хубави неща, когато сме заедно и когато мислим за любимия "Ботев". Благодаря на всички наши членове, на дарителите и на всички онези, които се включиха в акцията. Вече мислим за следващата инициатива!".

Феновете на Ботев облякоха 120 деца от школата
netinfo

Мирослав Ангелов допълни, че почти половината от крайната сума - 3 900 лева, е събрана от продажбата на шалове и календари. С различни суми за каузата са се включили: врачанският депутат Явор Хайтов, Борис Топалски, фирма "Наслада 99", Христо Илиев, президент на "R box", "Чех Пласт", Митко Димитров и др. Шефът на агитката благодари и на кмета на община Враца Калин Каменов за личния пример, който е дал с включването си в благотворителен турнир по футбол през декември м.г. и за подкрепата за благородната кауза. Ангелов допълни, че фенклубът ще публикува скоро пълния отчет на всеки лев, постъпил за кампанията "Всички за децата".

Ръководството на "Ботев" /Враца/ пък благодари на агитката за успешно проведената кампания, която за пореден път е доказала, че феновете, представителния отбор и клубната управа работят успешно заедно.

Феновете на Ботев облякоха 120 деца от школата
netinfo