Фен клуб на Филипова - в Банско
Фен клуб на Филипова - в Банско / netinfo

Специален плакат с надпис “Фен клуб Павлина Филипова-Берковица, България” ще издигнат съгражданите на българската националка по време на Европейското първенство по биатлон, което ще стартира в понеделник в Банско.

На трансперанта е изобразен ликът на берковчанката и един от символите на града под Ком Часовниковата кула. Истински десант на фенове от Берковица се очаква по време на първенството на Стария континент. Онези, които си останат у дома ще стискат палци за успеха на тяхното момиче пред телевизора.


Специално своите привърженици в Монтана Павлина каза, че е много притеснена от представянето си до този момент и от малшанса, който я преследва през сезона. До нова година тя беше в отлична кондиция, но след това се разболя, което доведе до понижаване на спортната и форма.

Според Филипова проблем в отбора е и липсата на достатъчно технически екип. Ваксмайсторите са само двама, а от началото на сезона отборът пътува без лекар и масажист и се налага да разчита на добрата воля на медицински екип от Русия.

Въпреки това Павлина Филипова е опимистка и се надява да защити титлата си от миналата година, още повече че сега ще разчита и на подкрепата на своите съграждани от Берковица, а и на цяла България.

Днес изтича крайният срок за подаване на заявки за участие в зимния спортно-туристически празник на Враца. Традиционната за града проява е насрочена за 24 февруари в местността Колониите.

Състезанието е под патронажа на кмета Воислав Бубев и се организира, за да популяризира зимните спортове сред учащите и населението от града и общината. Осигурен е безплатен превоз за учениците. За победителите са предвидени награди и лакомства.


Бизнесменът Димитър Консулов подписа договора за спонсорство на футболния клуб “Мария Луиза” (Лом), след като прие предложението на президента на клуба доц. Борислав Великов. На церемония в крайдунавския град бизнесменът бе посрещнат от кмета на Лом Пенка Пенкова.

Той се запозна с клубното ръководство и с всички футболисти и треньори. Г-н Консулов подари топки и екипи на младежите и им пожела да използват свободното си време за спорт, тъй като играта ще ги изгради като личности.


В момента във футболен клуб “Мария Луиза” тренират над 130 футболисти. Освен мъжки отбор, е изградена и детско-юношеска школа с формации във всички възрастови групи.