/ iStock/Getty Images
Общо 24 проекта на общини, кметства, учебни и детски заведения от област Враца са одобрени и ще получат финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда 2020" и обявения конкурс "Обичам природата и аз участвам", съобщиха от областния офис на партия ГЕРБ.

200 нуждаещи се ще получават „Топъл обяд“ в община Враца

По 13 от одобрените проекти в областта ще получат по 10 000 лева община Криводол и село Ботуня, както и кметствата в селата Радовене и Хубавене - община Роман, Баница и Нефела - община Враца, Остров и Лесковец /община Оряхово/, Крета и Игнатица /община Мездра/. В тази категория са и проектите на община Мизия и село Софрониево и на село Търнава - община Бяла Слатина.

Проектите на учебни заведения ще бъдат подкрепени с по 5000 лева, а общо одобрените са пет. Детските заведения с проекти са общо шест. По проектите от област Враца ще бъдат изградени зони за отдих и спорт, детски кътове, "зелени" класни стаи.

Първокласник дари всичките си спестявания на болницата във Враца (ВИДЕО)

Предвижда се още облагородяване на паркови пространства, почистване, озеленяване и изграждане на кътове за отдих, както и поставяне на детски съоръжения за игра.
БТА