/ iStock/Getty Images
Два нови случая на коронавирус във Враца. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин..

Два са новите случая на коронавирус във Враца

Така общият брой става шест. Вчера имше два слуая, а първите бяха на 53-годишен мъж и 76-годишната му майка. Семейство от оряховското село Селановци, с начални симптоми на заболяване от COVID-19, е настанено за лечение във вътрешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Козлодуй. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция РЗИ във Враца.

Пациентите - жената на 58 години и мъжът на 60 години, са контактни с епидимичния взрив в плевенското шивашко предприятие "Мизия 96". Те са били под домашна карантина и са наблюдавани от личен лекар.

Положителните резултати от пробите им за зараза с коронавирус са получени вчера - 29 април, уточняват от РЗИ-Враца. Същия ден семейството проява на симптоми на заболяването, с линейка на Центъра за спешна медицинска помощ са транспортирани в козлодуйската болница.

51 са новите заразени с коронавирус у нас, 4 души са починали за последното денонощие

Вътрешното отделение на болницата, в което жената и мъжът са настанени в стабилно състояние, е сред определените отделения за лечение на COVID-19 в област Враца.

Пациентите са изолирани и се обслужват от отделен екип на болницата. В многопрофилните болници във Враца и Козлодуй сега се лекуват общо 9 пациенти със заболяване от COVID-19, като седем от тях са от дома за възрастни хора в село Гара Орешец,
Двама са излекуваните. Няма пациенти, които да се лекуват в интензивните отделения на болниците.