Два буса горяха във видинско
Два буса горяха във видинско / Дарик Враца архив

На 15 август в 04.15 часа чрез тел.112 в дежурната част на полицията е получен сигнал за горящ автомобил, паркиран на обособен паркинг в дворно място  на ул.”Екзарх Йосиф І” в областния град. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията и пожарната. Огнеборците потушили огъня. При огледа е установено, че е запален товарен автомобил „Рено” с видинска регистрация, фирмена собственост.

Унищожена е предната част на автомобила, двигателен отсек, предна броня, фарове, решетки, предните гуми и предната част на гумиран брезент от каросерията. Стойността на щетите е в процес на установяване. Разследването на случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.330, ал.1 от НК.

 

На 13 август в 19.10 часа бил получен сигнал за пожар в лекотоварен бус в землището на с.Тополовец, общ.Ружинци. Огънят унищожил буса и 100 автомобилни гуми. Спасени са платформа за превоз на МПС и 130 гуми. Причината за пожара е техническа неизправност в двигателния отсек. В потушаването на огъня е участвал един автомобил на РСПБЗН-Видин.