Д-р Янко Здравков отново с жест към хората в неравонстойно положение
Д-р Янко Здравков отново с жест към хората в неравонстойно положение / Дарик Враца - архив

Бизнесменът от Враца и бивш народен представител от партия ГЕРБ д-р Янко Здравков осигури билети за театър за 40 деца и възрастни в неравностойно положение. Благородният жест позволи на възпитаници на Социално-терапевтичния център „Жарава” и Дневен център и защитено жилище, както и на представители на основната организация към Съюза на инвалидите в България да гледат представлението „Столовете” от Йожени Йонеско.

Творбата се играе тази вечер, от 19 часа, в камерната зала на Драматично-куклен театър – Враца. Финансовото усилие на д-р Здравков е посветено на това хората в нужда да се докоснат до изкуството на Мелпомена в навечерието на 27 март, когато световната общественост отбелязва Международния ден на театъра.

 

Изборът на д-р Янко Здравков върху представлението „Столовете” от Йонеско не е случаен, тъй като това е най-награждаваната постановка, която е копродукция между ДКТ – Враца и Малдрамски театър – Битола /Македония/. Бизнесменът от Враца не за първи път плаща билетите за театър на деца и хора в неравностойно положение.