Българка стана световна шампионка в профибокса по време на Vratsa Boxing Night 2015
Българка стана световна шампионка в профибокса по време на Vratsa Boxing Night 2015 / Мария Димитрова

Българката Галина Иванова спечели титлата на Световната боксова асоциация (WBA) на провелата се във Враца боксова гала и направи голяма крачка нагоре в своята кариера. Българката се представи блестящо и стана световна шампионка за жени в професионалния бокс в категория петел. 37-годишната Иванова победи по точки с 3:0 съдийски гласа Чилла Немеди (Унгария) .Зинат Закиянов от тима на Рики Хътън спечели с безпрекословен нокаут срещу Ектор Гусман - Аржентина. Закиянов се бори в категория „петел" и спечели интерконтинентална титла. Също с нокаут Кирил Релик спечели интерконтинентална титла в мач срещу Сантуш де Хесус Бразилия.

Българка стана световна шампионка в профибокса по време на "Vratsa Boxing Night" 2015
netinfo

Кирил Релик

Международната „Vratsa Boxing night" се организира за трети път от Президента на Български професионален боксов съюз д-р Георги Езекиев, световно известните промоутъри Рики Хътън и Филип Фондю, под патронажа на Община Враца и кмета на града инж. Николай Иванов.

Боксовата гала събра спортния елит и почитателите на бокса, а посланикът на Казахстан се качи на ринга и предаде титлата на Закиянов. "Vratsa Boksing night" се излъчи на живо по Интернет в сайтовете на Световната боксова асоциация WBA, Хътън промоушънс и във "Вечерни Новини". Пропусналите събитието на годината в боксовия живот на България, ще могат да го проследят на 16 май по БТВ Екшън.

Българка стана световна шампионка в профибокса по време на "Vratsa Boxing Night" 2015
netinfo

Зинат Закиянов