/ Дарик Враца
Община Враца се провали в зимното почистване. Това коментираха на пресконференция от Областната структура на БСП.

„Реакцията на БКС, което е под прякото ръководство на кмета Калин Каменов е ненавременна и неадекватна. Това доведе до  бедствено положение в града и населените места от общината“, уточни Областният лидер на БСП Иво Лилов.

Зимната обстановка в Община Враца се нормализира

„Настояваме за смяна на ръководството на БКС, което впрочем, още не знаем след конкурс ли беше назначено“-изрази недоволството си общинският съветник Цветелина Дамяновска.

Още на вчерашното заседание на ОбС тя зададе въпрос, касаещ почистването в общината през трите дни на снеговалеж. „настоявам за конкретни данни кога, къде и с колко машини е стартирало снегопочистването, както и защо при техника и запаси от сол за милиони, градът ни бе блокиран от преспите?“, обяви Дамяновска.

По думите й, сегашната ситуация наподобява миналогодишната, когато начело на дружеството БКС бе Момчил Младенов. Тогава ОБщината не бе доволна от работата, но сега ситуацията се повтори".

Започват проверки за опасни ледени висулки във Враца

Червените ще търсят отговор и на въпроса защо Инспекторатът не е следил почистването на снега във Врачанско. „Свидетелство за бедственото положение, в което бе изпаднала Враца са хилядите снимки на недоволните граждани, а не само нашите думи“, споделиха още ръководството на БСП.

Стефка Мерджанкова пък обяви, че в централната градска част не е видяла никъде да има ръсена сол. Съветниците от БСП искат и създаването на комисия, която да следи работата на общинското предприятие БКС.
 
БСП Враца