„Аз съм Бог” е работното заглавие на третата книга на Алгафари
„Аз съм Бог” е работното заглавие на третата книга на Алгафари / Петя Димитрова
„Аз съм Бог” е работното заглавие на третата книга на Алгафари
88256
„Аз съм Бог” е работното заглавие на третата книга на Алгафари
  • „Аз съм Бог” е работното заглавие на третата книга на Алгафари

Бог е във всекиго от нас. Това е вярата на Нидал Алгафари в романа „Боже, защо Господ лъже”. Авторът разказа за нея и за продължението й „Аллах, милост нямаш ли” вчера вечер в препълнената зала на младежкия дом в Монтана. Организаторите на представянето са регионалната библиотека „Гео Милев” и Община Монтана.

В търсенията си Алгафари стига до това как мъдрият български народ е успял да направи една изключително голяма разлика между Бог и Господ и да заобиколни десетте божи заповеди чрез празниците си Спасовден, Аньовден, Еньовден.

„Онова, което ни е накарало да живеем, да сме живи същества, е душата. Тя е божественото у нас. Тази частица е от Бога и тя е по негов образ и подобие. Тази час на Бога не очаква, не изисква, не налага, не се сърди, дала ни е пълна свобода на избор. Докато Господ го създават човеците по техен образ и подобие”, счита Алгафари.

За да докаже тезата си той ни разказва няколко истории на хора – нежни, различни и много красиви, които Господ наказва, а Бог закриля. Сега Алгафари пише трета част продължение - роман с работно заглавие „Аз съм Бог”.

Александър Герасимов - директор на Хуманитарни дейности в община Монтана подари на Алгафари четвъртото издание на алманах "Огоста 2015".