/ IStock
По искане на Районна прокуратура-Видин, на обвиняемите сирийски граждани, са били наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от прокуратурата.
 
Осъдиха двама мъже за трафик на хора в Свиленград

Действията по разследване на извършените от тях престъпни деяния са започнали след задържането им от гранични полицейски служители от ГПУ на МВР-Брегово.

На 30 септември, на ГКПП "Връшка чука", гражданката на Сирия - на 28 години, направила опит да излезе през границата на страната - от България в Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта.

За извършване на това деяние жената била подпомогната от нейния сънародник - 55-годишен мъж. Той се е опитал да я преведе в друга държава по незаконен начин.

23-годишен се сдоби с обвинение за каналджийство на афганистанци

За целта той използвал собствения си лек автомобил. Действията на двамата чужденци били осуетени от намеса на гранични полицейски служители. Сирийката е била привлечена в качеството на обвиняема за извършено от нея престъпление - опит за незаконно преминаване през държавната граница.

Деянието, извършено от мъжа - опит за превеждане през границата на лице, което не е български гражданин, без разрешение на надлежните органи на властта.