/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 23-годишен младеж за това, че с цел материална облага противозаконно е подпомогнал афганистански граждани незаконно да преминават през страната, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Вечерта на 21 септември 2020 г., в близост до пътен възел Трилистник - Стряма, на 137 км на автомагистрала "Тракия", служители на "Специализирани полицейски сили" и "Пътна полиция" към ОД на МВР - Пловдив, спрели за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от 23-годишния мъж.

При проверката се установило, че в автомобила, който се движел в посока към София, пътували 10 граждани на Афганистан, мъже. Те не притежавали документи за самоличност. Чужденците, които са на възраст между 18 г. и 20 г., са били настанени в Миграционен център.

Според първоначалните данни мигрантите са влезли в страната от Турция през зелена граница.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава. При разкриване на престъплението съдействие са оказали и служители на Регионална дирекция "Гранична полиция" - гр. Смолян, се посочва още в съобщението.