/ /iStock
Възрастният водач е с положителна проба за наркотици
73-годишен шофьор вкара в болница моторист след опасна маневра във Видин, съобщиха от полицията. 

Инцидентът е станал 4 март. В 16.40 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на ул. „Цар Александър II“ в областния град между лек автомобил, шофиран от 73-годишен видинчанин и мотоциклет, управляван от 34-годишен от с. Иново.

Мотоциклетистът е бил настанен за лечение във видинската болница. При тестване с технически средства пробите му не са отчели наличие на алкохол и наркотични вещества.

Шофьорът на лекия автомобил също бил тестван. Дрегерът не е отчел наличие на алкохол, а тестът с техническо средство реагирал положително на амфетамин. Той дал и проби за медицинско изследване.

Задържан е бил с полицейска мярка за срок до 24 часа.

При огледа на местопроизшествието разследващите установили, че водачът на леката кола предприел маневра „завиване в обратна посока“ в нарушение на ясно видима хоризонтална надлъжна маркировка – двойна непрекъсната осева линия, и отнел предимство на насрещно движещия се мотоциклетист.

Мотоциклетът се е ударил в задната дясна част на колата, а водачът му паднал на асфалта. Лекият автомобил е иззет по надлежния ред.

По случая е образувано досъдебно производство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня