Заради неравомерно разпределяне на средствата за работа на първа линия
Санитари от видинската болница "Св.Петка" започнаха щафетна гладна стачка заради неправомерно разпределение на средствата за работа на първа линия в условията на коронавирус.

Петима от санитарите обявиха тази сутрин пред видинската болница протеста си с искане за оставка на ръководството на болницата. Той е подкрепен и от синдикат "Защита". Ако проблемът не бъде решен, от синдиката изразяват готовност за протест утре пред Министерство на здравеопазването.

Появи се смущаващо видео от видинската болница, според лечебното заведение е провокация

"Искаме си парите, с които сме ощетени през последните няколко месеца, досега са ни плащани частично средства", каза на протеста Саша Копчева, санитар в болницата. "От лятото на миналата година не съм получавала пари, а от ръководството ни обясняват, че те се разпределят по методика на определена комисия, каза на протеста Илияна Калинова.

"Протестът е неоснователен, има методика на МЗ за разпределение на тези пари на хората от първа линия. Тази методика категорично се спазва. Ако има разпределение на парите между самите санитари, то това са лични отношения и не касае методиката за разпределение на тези средства, каза зам.-директорът по медицинската част на МБАЛ "Св.Петка" Богдан Томов.
БТА