/ Община Видин
Община Видин получи две награди от националния конкурс "Сграда на годината 2020"- специалната награда "Принос в развитието на градската среда 2020 г." и "Консервация, реставрация и експониране на сградата на "СУ Цар Симеон Велики", съобщиха от общината.

Наградите бяха връчени на официална церемония, която се е провела на 21 декември вечерта, в залата на Софийската опера и балет.

Приключи ремонтът на видинската спортна зала (СНИМКИ)

Община Видин получи специалната награда "Принос в развитието на градската среда 2020 г.", която бе връчена от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев на кмета д-р Цветан Ценков.

"Тази награда е заслуга и резултат от усилията и работата не само на сегашното общинско ръководство, но и на тези през последните два мандата, както и на служителите от общинската администрация, е казал при получаването й кметът на Видин.

В категория "Социална инфраструктура - сгради образование" като победител бе отличен обект "Консервация, реставрация и експониране на сградата на "СУ Цар Симеон Велики". Второто отличие получи заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, което и бе връчено от заместник-министър Йовев.

Община Видин кандидатства тази година в конкурса с четири обекта: Общински драматичен театър "Вида", СУ "Цар Симеон Велики", ППМГ "Екзарх Антим Първи", които са в категория "Социална инфраструктура: сгради култура, образование и спорт" и Централна пешеходна зона - в категория "Проекти, свързани с развитието на градовете".