/ iStock/Getty Images
Започна раздаването на хранителни продукти от БЧК на найнуждаещите се лица в Свищов.

Пакетите са осигурени чрез финансиране по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Помощите в Свищов ще се раздават всеки работен ден до 29 октомври.

По график пунктът ще работи от 9.00 до 12.00 часа в понеделник, вторник, сряда и четвъртък, а в петък - от 14.00 до 17.00 часа. Той, по традиция се намира в стола на бившия Химически техникум, на ул. „Трети март” № 74.

БЧК започва да раздава храна на уязвими

Едночленните и двучленни семейства получават малък пакет с тегло от 17,540 кг., а тричленните и по-големи - голям пакет с тегло 27,690 кг. В тях са включени общо 15 вида продукти.

За град Свищов са предвидени 153 големи и 561 малки пакета, а за селата от общината - 67 големи и 636 малки пакета. От Общината уточняват, че раздаването за населените места ще се състои на по-късен етап.

Право на помощта имат хората, които са одобрени за целева помощ за отопление (за сезон 2019/2020г.); майки и осиновителки, които получават месечни помощи; родители, получили еднократна помощ за първокласник; хора с над 90% степен на увреждане; семейства, които получават подкрепа за отглеждане на дете с увреждания; хора, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства; лица, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, както и лица и семейства, получили финансова подкрепа във връзка с COVID-19, подпомогнати с еднократна помощ. 
Агенция "Фокус"