46-годишна жена се барикадира във фризьорски салон, стреля, удари по главата собственичката му и води 8-часови преговори с полицията. Спор за имот, който продължава две години в съда, е в основата на тази сага. Жената е под домашен арест, съобщи NOVA.

Евелина Антонова – това е жената, която изправи на крак полицията във Велико Търново преди около две седмици. Великотърновката е позната в местното общество с активните си позиции по редица въпроси. Тази история, обаче, била лична.

Много бързо се развиха нещата. Беше неочакван този развой. Чувствах го като крайна необходимост. Да защитя имота си. Краен шанс. Аз вече търсех две години начин, за да мога законно да намеря истината и да получа справедлив съдебен процес”, споделя жената.

Въоръжена жена се барикадира във фризьорски салон във Велико Търново

46-годишната Евелина твърди че има имотен спор с фризьорката Цецка Тотева за строяща се сграда. На 23 януари отива в ателието. Имала намерение веднъж завинаги да се изясни с коафьорката.

Върнах се пеш с папката в чантата, с оръжието, което е законно. Беше в дамската ми чанта и разделено – пълнител от пистолет. Не съм ходила с цел да насоча пистолет, да произвеждам изстрел и да я заплаша”, твърди барикадиралата се по-късно жена.  

Казва още, че сама е звъннала предварително на телефон 112. Мислела да блъфира фризьорката, да признае вина за имотния спор пред единния спешен номер. И тогава всичко се объркало.

„Тя ме блъсна. Ето, тук се ударих на нещо остро. Не знам, как стана. И тя избяга навън. Веднага оставих телефона. Бях набрала 112. Бръкнах в чантата, извадих оръжието и излязох навън. Имаше свидетели. Не ги познавам, но се извинявам на тях, за това, че това нарушение на обществения ред е стресово. Извадих и заредих оръжието, произведох изстрел с оловни куршуми в земята. Не със стоп-патрони. Знаете, стоп-патроните са сачми в една торбичка и могат да наранят някого встрани. Те се пръсват. Не съм искала да стрелям в нея. Аз ако съм искала, имах възможност от глава до пети да я нашаря с куршуми. Имах и още един пълнител и докато дойде полицията… Не ми е била такава целта” , спомня си Евелина Антонова.

Въпреки, че целта не е била да има пострадали, се стига и до физически сблъсък.

Повече гледайте във видеото.