/ iStock
Временна организация на движението се въвежда във Велико Търново от 20 до 23 септември /събота/ заради прояви, посветени на 115-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

Във връзка с отбелязване на 120 години от героичната смърт на Подпоручик Александър Панайотов в сряда се затварят за движение на пътни превозни средства следните улици и улични участъци: ул. "Подп. Ал. Панайотов" в участъка от ул. "Любен Каравелов“ до подхода за Кооперативен пазар /от бул. "България/. Ограничението ще важи за времето от 17:30 часа до 18:30 часа или до приключване на събитието.

На 21 септември /четвъртък/ се затварят за движение и паркиране на пътни превозни средства, както следва: ул. "Васил Левски" в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. "Христо Ботев“ за времето от 15:30 до 18:30 часа или до приключване на мероприятието във връзка с откриване на XVI Международен фестивал на военните оркестри и дефилир на участниците в него.

"Организация на движението, паркинги и гаражи" ще освободи от паркирали пътни превозни средства ул. "Васил Левски" в участъка от студентски стол до Община Велико Търново от 15:30 часа до приключване на събитието.

На 22 септември /петък/ във връзка с реализацията на прояви предвидени в програмата за честване на 115–та годишнина от обявяване на Независимостта на България се затварят за движение и паркиране на пътни превозни средства, както следва:

- пл. "Цар Асен І"; ул. "Климент Охридски" от църквата "Св. 40 мъченици" до пл. "Цар Асен І"; ул. "Иван Вазов" и ул. "Никола Пиколо" за времето от 07:30 до 21:00 часа или до приключване на събитието във връзка с изпълнение на празничната програма;

- пл. "Велчова завера", ул. "Стефан Стамболов" и ул. "Независимост" до пл. "Майка България“ за времето от 11:00 до 14:30 часа за провеждане на празнично шествие и дефилир на участниците в XV Международен фестивал на военните оркестри;

- ул. "Васил Левски" в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. "Христо Ботев“, ул. "Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. "Седми юли“ до кръстовището с ул. "Васил Левски“ за времето от 11“30 до 14:30 часа или до приключване на мероприятието във връзка с полагане на гирлянди на паметник "Майка България“;

- ул. "Васил Левски" в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. "Христо Ботев“, ул. "Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. "Седми юли“ до кръстовището с ул. "Васил Левски“, ул. "Стефан Стамболов“, ул. "Независимост“ до кръстовището с ул. "Христо Ботев“, ул. "Христо Караминков“ и ул. "Опълченска“ от 16:30 часа до приключване на събитието във връзка с празничната програма.

Във връзка с реализацията на 3D Mapping show "Величието на Асеневци" на 23 септември /събота/ се затваря за движение на пътни превозни средства и освобождава от паркирали МПС следните територии:

Пътният подход около хълма Света гора към ХГ "Борис Денев" и ул. "Васил Левски“ от студентски стол до кръстовището с ул. "Христо Ботев“; ул. "Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. "Седми юли“; ул. "Независимост, ул. "Стефан Стамболов“, ул. "Христо Караминков“, ул. "Опълченска“, ул. "Генерал Гурко“, ул. "Хаджи Димитър“, ул. "Митрополит Панарет Рашев“, ул. "Велчо Джамджията“, ул. "Иван Вазов“, ул. "Никола Пиколо“ до площад "Цар Асен I“ за времето от 18:00 до 23:00 часа или до приключване на мероприятието.

Ще бъде осигурен пропускателен режим за пешеходци на Стамболовия мост.

Във връзка с историческа възстановка "Посрещане на Княз Фердинанд на гара Трапезица и обявяване Независимостта на България“ в град Велико Търново се въвежда временна организация на движението в във Велико Търново на 23-ти /събота/, като:

Затваря се за движение на пътни превозни средства улица "Дервеня" в участъка от кръстовището с улица "Ксилифорска“ и Републикански път III-514 до сградата на гара Трапезица, за времето от 08:00 до 10:30 часа.
Фокус