Засилват полицейското присъствие заради нощните ралита
Засилват полицейското присъствие заради нощните ралита / netinfo
Със засилено полицейско присъствие и поставяне на легнали полицаи в квартал „Бузлуджа” ще се борят с любителските ралита, които напоследък тормозят гражданите в квартала, съобщиха от Общината. За това се договориха кметът на старата столица д-р Румен Рашев, началникът на РПУ – Велико Търново Николай Терзийски и Веселин Копанов – началник група Пътен контрол.

Повод за провелата се работна среща са множество сигнали, подадени от живеещи в района.

Те се оплакват, че в нощните часове мотори и автомобили се състезават с бясна скорост по улиците в участъка от Старческия дом до бар „Надежда” . За да бъде сложен край на така наречените ралита в района ще бъдат извършвани засилени полицейски проверки, патрулът ще се сменя на място, а по улиците ще бъдат поставени препятствия, известни като „легнали полицаи”.

Любопитен факт е, че един от състезателите – мотористи има несъбрани глоби за превишена скорост в размер на 2000 лева.

„Очакваме от Пътен контрол да ни посочат точните места и веднага ще поставим така наречените „легнали полицаи” , за да сложим край на тези състезания, които не само пречат с шума на хората в района, но създават и реална предпоставка за катастрофи”, каза след срещата кметът Румен Рашев.

До две седмици ще бъде открит и сфетофарът на бул.”България”, който ще регулира движението на кръстовището към улиците „Тодор Балина” и „Елин Пелин”.