Запознават студенти с възможностите за работа в държавната администрация
Запознават студенти с възможностите за работа в държавната администрация / netinfo

Възможностите за работа и стаж в държавната администрация ще бъдат представени пред студенти от Великотърновския университет.

Информационната среща, организирана от Министерството на държавната администрация, ще започне от 11:00 часа в Библиотечния информационен център на корпус V.

Инициативата е част от проекта „Подобряване на политиката за управление на човешките ресурси в държавната администрация”, финансиран по Оперативната програма „Административен капацитет”.

Под мотото „Огледай знанията си в практиката. Започни кариера в държавната администрация” се провеждат общо шест информационни срещи със студентите в шест големи университетски града София, Пловдив, Благоевград, Варна, Велико Търново и Стара Загора.

Експерти от областта на публичната администрация и човешките ресурси представят пред младите хора структурата на администрацията, какви са възможностите за кандидатстване и стаж и как най-добре да се подготвят за конкурс за място в администрацията.

По време на срещите освен полезни практически съвети и възможност да зададат своите въпроси, студентите ще получат и Наръчник за успешен старт на кариерата в администрацията.