Задържаха рекетьорска група в Павликени
Задържаха рекетьорска група в Павликени / Sofia Photo Agency

Петима рекетьори на възраст от 23 до 38 години са задържани от полицията в Павликени. Групата е работела за шуменската фирма "Вип Кредит Калекшън" ЕООД и респектирала хора, които бавели вноските си по теглени кредити, съобщават от Областната дирекция на МВР - В. Търново.

Мъжете са задържана след подаден сигнал от 27-годишна жена от павликенското село Стамболово, която се оплакала, че петима непознати мъже са нахлули в дома й и с ритници принудили баща й да се качи в управлявания от рекетьорите джип. 50-годишният мъж бил принуден със заплахи да намери пари от свои познати, за да плати вноска по изтеглен заем от "Вип Кредит", уточняват от полицията.

След като успял да намери 80 лв., мъжът бил пуснат от рекетьорите. Потърпевшите веднага подали сигнал в полицията. Униформените обградили района и спрели за проверка джип "Хюндай Галопер", собственост фирма "Вип Кредит Калекшън" ЕООД.

В него пътували 34-годишен мъж от Горна Оряховица, известен на МВР и осъждан, 38-годишен мъж от Велико Търново, 30-годишен мъж от Търговище и двама шуменци - единият на 23 години, а другият криминално проявен на 33. Групата е задържана за 24 часа. Работата по случая продължава.