Юлияна Дончева ще инициира референдум за сините зони във В. Търново
Юлияна Дончева ще инициира референдум за сините зони във В. Търново / DarikNews.bg
Юлияна Дончева ще иницира референдум за "Сините зони" във В. Търново
62871
Юлияна Дончева ще иницира референдум за "Сините зони" във В. Търново
  • Юлияна Дончева ще иницира референдум за "Сините зони" във В. Търново

„Великотърновският общински съвет заседава повече, отколкото е постановено в правилника. В град като Варна има 12 заседания, а тук - три пъти повече. Това е така, защото се е превърнал в орган на администрацията и решава въпроси, които са от нейната компетенция и тази на кмета. А това е размиване на отговорността". Така Юлияна Дончева коментира мотивите си за напускане на Общинския съвет във В. Търново. Тя бе категорична, че е отсъствала само от извънредните заседания.

Бившият предсадател на Бюджетната комисия в местния парламент даде нарочна пресконференция, за да обясни решението си, тъй като по думите и „вместо да разискват проблемите в България, някои хора се занимават с името й по медиите".

„Има един съветник Румен Димитров, известен като Каратиста, който манипулира с неверни данни общинските съветници и жителите на града. Той твърди, че „Паркинги и гаражи" били на загуба, защото аз съм поискала намаляване на паркоместата. Истината е, че фирмата беше на загуба и аз казах, че трябва да се прекрати договорът, а заедно с него намалихме и местата, и това бе подкрепено от общински съветници. „Сините зони" трябва да бъдат силно ограничени и дори премахнати, тъй като не носят постъпления в общината. Ще предложа това решение чрез Радка Крумова, която влезе на моето място в Общинския съвет, макар да знам, че няма да бъде прието. След изборите ще иницираме местен референдум и нека хората кажат искат ли „Сини зони", заяви още  Юлияна Дончева. Тя уточни, че като общински съветник е получавала регламентираните по 120 лв. месечно и е била против допълнителните 450 лв. представителни като единственият съветник, представил бележки за тях, е бил Румен Димитров.

Чуйте Юлияна Дончева в звуковия файл.

Съпругът на Дончева - Станислав Недков, който е областен лидер на ГОРД, добави, че партията ще поеме политическата отговорност за референдума. Той постави към кмета Даниел Панов въпроси, свързани със състоянието на града и управлението на общинската собственост, и алармира за закрита фабрика за брикети в Шемшево и предстояща продажба на къща в Арбанаси. Стъки съобщи още, че горелият Военен клуб в старата столица е разполагал с модерна пожароизвестителна система, закупена през 2008 г., която не работела, защото не се плащала поддръжката й. 16 кандидат-депутати за парламентарния вот ще излъчи ГОРД за Великотърновска област, като всички ще са местни хора. Водач на листата ще бъде Станислав Недков. В нея ще влязат и участници, а не лидерите на последните протести, уточни той.