Велико Търново отново е център на военната духова музика
Велико Търново отново е център на военната духова музика / снимки: Пресцентър/ Община Велико Търново
XI-ят Международен фестивал на военните оркестри, който традиционно се провежда във Велико Търново, ще бъде официално открит тази вечер, в навечерието на Деня на Независимостта на България. Събитието е част от празничната програма на Община Велико Търново. Тази година в него ще участват представителни военни оркестри от Гърция и Турция. Участие ще вземат и Националният гвардейски оркестър, Фестивалният оркестър, който е съставен от оркестрите на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново и военния оркестър на Тунджанската оторизирана бригада – Стара Загора.

Велико Търново е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на ЕС

Откриването е в 16.30 часа с атрактивен дефилир  по ул. „Васил Левски“.
От 17.00 часа, ще се проведе церемония пред Музикално – драматичния театър „Константин Кисимов“, където участниците ще се представят с кратка шоу-програма.

Областният управител участва в дискусия на тема "Подобряване и модернизиране на училищното образование"

Утре, на 22-ри септември, участниците във фестивала ще водят празничното шествие от Царевец до пл. „Майка България“. Програмата продължава и на 23-ти септември с големия шоу-спектакъл, който те ще направят на площад „Цар Иван Асен I“ пред Царевец. Концерт ще започне в 20.00 часа.