27 ученици и 4 учители от ПГТ „Д-р Васил Берон” гр. Велико Търново посетиха HRC CULINARY ACADEMY в София. Младежите имаха възможност да почерпят от опита на най-добрите шеф-готвачи в професията.
Канадският шеф- инструктор Хюг Бутен, майстор готвач с над 20 години опит в кулинарията, демонстрира пред учениците приготвянето на английски топли хлебчета Скоунс (Scones), подходящи за закуска, в които обикновено се добавят различни сушени плодове.
След взискателно проследяване на начина на приготвяне на вкусните хлебчета, учениците бяха разделени по двойки и се заеха с нелесната задача да пресъздадат показаното.
HRC Culinary Academy предлага интензивно обучение в рамките на 24 седмици практика и теория по кулинарни изкуства за придобиване на професионална квалификация, включваща- готвач студена и топла кухня и сладкар- пекар. При успешно завършване на програмата се издават международно признати сертификати. В зависимост от нивото на добитите умения и способности, се предлагат и стажове за 3 или 6 месеца в България, и в чужбина. За учениците беше интригуващо да се запознаят с възможностите и тънкостите в тяхната сфера, допринасяща за бъдещото им развитие.