ВТУ поднови договора за сътрудничество с Държавния университет в Тетово
ВТУ поднови договора за сътрудничество с Държавния университет в Тетово / DarikNews.bg

Македонска делегация от Държавния университет в Тетово посети Великотърновския университет. Целта на визитата бе подновяване на договора за двустранно сътрудничество, който бе подписан на официална среща от ректорите на двете висши училища проф. Пламен Легкоступ и проф. Агрон Река.

На срещата бяха обсъдени основните области и форми на сътрудничество, както и възможностите за съвместна дейност по програми на Европейския съюз, размяна на студентски групи и организиране на съвместни научни прояви.

Първият договор между Великотърновския университет и Държавния университет в Тетово е подписан през 2006 год., като досега е реализиран само преподавателски обмен между двете страни (географи, художници и философи), а при гостуване на проф. Легкоступ в Държавния университет в Тетово Великотърновският университет е направил голямо дарение от научна литература.

Гостите от Македония разгледаха Библиотечно-информационните центрове на Великотърновския университет, посетиха център "Балкани" се запознаха с културните забележителности на Велико Търново и Арбанаси.