Полиция е отцепила района.
Полиция е отцепила района. / Снимка: Архив

Водач с 2,70 промила алкохол в кръвта бе установен при полицейска проверка в село Куцина, община Полски Тръмбеш. Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка на мотопед, управляван от 43-годишния Т. П. от с. Никюп. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая  образувано бързо производство.

В същия ден служители на „Пътна полиция“ установиха водач, употребил наркотични вещества. Вчера сутринта на ул. „Васил Левски“ в областния град е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 18-годишния С. М. от Велико Търново. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на марихуана и амфетамин. С. М. е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 224 граждани, от които 69 за употреба на алкохол и 133 автомобила, от тях 14 товарни. Съставени са 28 акта и са наложени 57 глоби с фиш.