Включиха фланелка на Сашо Ангелов в юбилейна изложба на Локо /Г. Оряховица/
Включиха фланелка на Сашо Ангелов в юбилейна изложба на Локо /Г. Оряховица/ / Дарик нюз

Фланелката с № 5, с която настоящият старши треньор на “Етър В. Търново” Сашо Ангелов е играл за „Локомотив”, е сред експонатите в изложба, посветена на 50 години от първото влизане на „железничарите” в „А” група. Експозицията бе открита снощи в Изложбени зали “Недялко Каранешев” в присъствието на кмета на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев, заместничките му, настоящи и бивши футболисти на “Локото”, ветерани и фенове. Изложбата, която може да бъде видяна до 5 декември, е организирана от Художествената галерия, Историческия музей и Футболния клуб. Голямата заслуга обаче е на хроникьора и събирач на история Михаил Михайлов.

Експозицията бе открита с ретроспекция на миналото от организаторите – Елеонора Маркова, Пламен Мадемов и Михаил Михайлов. Показани са снимки, вестникарски изрезки и статистика, проследяващи не само този половин век, но и далеч по-сериозните 100 години, откакто чехите от „Захарни заводи” са донесли футболна топка в Горна Оряховица. Акцент, разбира се, е поставен върху деветте години на „Локо” в „А” група и особено на сезон 1991/92 г. По това време горнооряховските „железничари” печелят турнира Интертото и са фактор в елита. От името на ръководството на клуба Михаил Ченков подхвърли загадката, кой е носил фланелката № 5 тогава и даде да се разбере, че „Локомотив” отново има големи цели, както преди 50 години. Повечето от присъстващите обаче не се затрудниха да си спомнят, че тогава с № 5  в тима се е подвизавал Сашо Ангелов, а фланелката е запазена от домакинката на клуба.

Президентът на “Локомотив” Бончо Генчев благодари на футболните хора в града, че са съхранили клуба автентичен, без да допуснат да се срине.

“В момента отборът също пише история и аз поздравявам момчетата, които вкараха 60 гола за един полусезон в северозападната “В” група. Благодаря и на тези, които ни помагат. Защото в днешно време трудно се играе футбол, но още по-трудно се помага на футбола. Така че признание Общината в лицето на кмета Добромир Добрев, за Евгени Иванов и Николай Рашков. Признателност и за Огнян Стоянов и Михаил Ченков, които направиха толкова много, за да оцелее „Локомотив” в най- тежките години”, каза Бончо Генчев.