Весела Лечева откри фитнес-център в Старопрестолната гимназия по икономика
Весела Лечева откри фитнес-център в Старопрестолната гимназия по икономика / netinfo
Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева откри фитнес-център в Старопрестолната гимназия по икономика. Сумата от3 500 лв. за ремонта на класна стая в училището и закупуване на 12-те уреда е отпусната по проекти на ДАМС и Министерството на образованието и науката, а ученици и учители са ремонтирали безвъзмездно помещението, съобщи директорът на училището Дора Тодорова. Преподаватели по физическо възпитание в Старопрестолната гимназия са Антоанета Тодорова- Селенска- световна рекордьорка на хвърляне на копие,Иван Шавов- европейски шампион по борба и носител на златния пояс на Дан Колов, мс по спортна стрелба Цветомила Георгиева и бившият директор на Ученическа спортна школа Гинка Балъкова.
“Тази фитнес- зала сигурно не е най- голямата в която можете да тренирате, но е знакова за училището и за всеки един който иска да се развива. Пожелавам ви да запазите хъса, волята и амбицията да бъдете по- добри във всяко нещо с което се захванете”, каза Весела Лечева. Тя добави, че в Старопрестолната гимназия се чувства като у дома си, защото къщата, в която е живяла в Старата столица, е била под нея, а на плочника пред училището е карала кънки като дете. Шефката на ДАМС разгледа физкултурния салон на гимназията и заяви, че поема ангажимента да го ремонтира със собствени средства.
Весела Лечева прие поканата да бъде сред почетните гости за бенефиса на петимата футболисти на “Етър”, бронзови медалисти от САЩ- 94 Красимир Балъков, Трифон Иванов, Илиян Киряков, Цанко Цветанов и Бончо Генчев, който ще се проведе на стадион “Ивайло” на 30 май.
Почетната гражданка на В. Търново допълни, че много пъти е казвала на кмета д-р Румен Рашев, че “никога няма да сгреши, ако инвестира в спортните съоръжения в града”.
Всяка година ДАМС прави класиране на общините според размера на средствата отделени за спортни дейности и спортна инфраструктура и за 2007 г. на първо място е била Варна, добави петкратната световна и осемкратна европейска шампионка по спортна стрелба. Тя посочи като пример и община Самоков, където наскоро бе открита нова супермодерна спортна зала.
“Смятам, че вече всички кметове са убедени, че един от начините да бъдат обичани от съгражданите си е да създават добри условия за спорт на тях и техните деца”, коментира Весела Лечева.
Според нея общините имат като варианти за намиране на средства за ремонт на спортните съоражения- оперативните програми и публично- частното партньорство.
“Публично- частното партньорство не е нещо лошо, а напротив бизнесмените които искат да инвестират в базите трябва да бъдат стимулирани да го правят. Разбира се необходим е и контрол, за да останат съораженията достъпни за хората”, завърши Весела Лечева.