Верижна катастрофа между седем автомобила, от които един влекач с прикачено ремарке затруднява движението по ул. "Магистрална". Улицата е част от главния път София-Варна и основна пътна отсечка във Велико Търново.

БГНЕС

Четирима души са пострадали при инцидента тази сутрин на ул. “Магистрална“ във Велико Търново. Те са настанени в Отделението по неврохирургия за лечение и наблюдение, те са без опасност за живота, съобщиха от Многопрофилната областна болница „Д-р Стефан Черкезов“.

БГНЕС

Пострадалите са 67-годишна жена, 72-годишен мъж и двама младежи на 19-годишна възраст. Участъкът продължава да е затворен за движение, тъй като се правят огледи на всички автомобили, участвали в произшествието. Сред тях е и инкасо автомобил, заради който в района има охрана от екипи на жандармерията.

БГНЕС

На кадри от охранителна камера, разпространени в интернет след катастрофата, се вижда, че тежкотоварният автомобил се движи с висока скорост и не успява да спре след леките автомобили, които чакат на светофар.

Екипи на "Пътна полиция" регулират движението на Южния и Западен пътен възел, товарните автомобили се пренасочват през "Дълга лъка". Причините са в процес на изясняване.

По случая се води разследване.

Марина Петрова, БТА