Великотърновският фенклуб на Кайзерслаутерн пише на Краси Балъков
Великотърновският фенклуб на Кайзерслаутерн пише на Краси Балъков / Reuters

Великотърновският фенклуб на „Кайзерлаутерн" изпраща нарочно писмо до Красимир Балъков, съобщи председателят му Веселин Комитов. От вчера бронзовият медалист от САЩ- 94 е старши треньор на германския тим, а на 29 март ще празнува рожден ден.

В писмото привържениците на немския тим честитят на екснационала поста и личния празник. С назначаването Краси Балъков става първият български треньор, водил отбор от Бундеслигата. Преди години друг великотърновец- Георги Василев бе начело на втородивизианният „Унион" /Берлин/, с който игра финал за купата на Германия.

Любопитното е, че във В. Търново вече 18-години съществува фенклуб на „червените дяволи" от Кайзерслаутерн. Той бе създаден, след като „Етър" игра за Купата на европейските шампиони с „лаутерите". Фенклубът носи името на тогавашния президент на немския тим Норберт Тинес, признат е официално и има своя плочка в алеята на славата пред стадион „Фриц Валтер". Миналата есен във В. Търново с изложба, възпоменателни значки и картички бе чествана 20- ата годишнина от мачовете „Етър" - „Кайзерслаутерн". Веселин Комитов разказа, че в четвъртък лично Норберт Тинес му се е обадил, за да му съобщи за назначаването на Красимир Балъков и бил приятно изненадан, когато разбрал, че новият старши треньор е от Велико Търново. В близките дни той планирал да се срещне с него и да му пожелае успех.

Интересното е, че преди 20 години Краси Балъков за малко се размина с двубоите с „Кайзерслаутерн". През зимната пауза на сезона 1990/91 г. той бе трансфериран от „Етър" в португалския „Спортинг", а през лятото „виолетовите" станаха шампиони и в първия кръг за КЕШ срещнаха точно „червените дяволи".