Вечер на корейската култура и кухня във Велико Търново
Вечер на корейската култура и кухня във Велико Търново / БГНЕС, архив

Вечер на корейската култура и кухня организира във Велико Търново посолството на Република Корея у нас. Домакин на събитието тази вечер ще бъде Хан „Хаджи Николи". В програмата са включени представяне на корейска култура, фотоизложба, дегустация на корейски ястия, записи на корейска музика.

Празникът е по повод откриването на фактултативно обучение по корейски език във Великотърновския университет и има за цел да разшири познанията на градската общественост за корейския език и култура. За динамиката на българо-корейските отношения ще говори корейският посланик д-р Чън Би-хо.

Голям интерес е предизвикало обучението по корейски език сред студенти, преподаватели и ученици от Велико Търново. Като начало е сформирана група от 30 души, които  започват факултативно   изучаване на корейски език, съобщават от университета.

По време на вечерта на корейската култура ще бъде открита и фотоизложба на фона на традиционна корейска музика "УСЕЩАНЕ ЗА КОРЕЯ "- красотата на нейните материални и нематериални наследства и съвременни визии. Изложбата ще продължи до 24 октомври в галерията на Хан „Хаджи Николи".

По-рано през деня от 15,30ч. в зала "Европа" на ВТУ посланикът Чън Би-хо ще изнесе лекция на тема: "Корейско-български отношения и договори за свободна търговия между Корея и ЕС".