/ netinfo
Нова интерактивна дъска ще ползват учениците в ОУ „Бачо Киро“. Тя е дарение за търновското училище от народния представител Валентин Ламбев от „БСП за България“. В навечерието на първия учебен ден депутатът посети училището, където няколко интерактивни дъски вече функционират в класните стаи.

Чрез тях децата учат нови знания по увлекателен начин като учебното съдържание може да бъде съпроводено с нагледни материали, видеоклипове, различни игри и други. На дъската учителят може да покаже презентация или различни файлове от интернет.

Валентин Ламбев ще подпомогне ремонта на читалището в с. Балван  

Дарената интерактивна бяла дъска позволява на до десет потребители да пишат, рисуват и местят обекти върху нея. На дъската може да се „пише“ с пръст, специална писалка или дори с показалка. Така учебният процес става по-разнообразен и се повишава ефективността на часовете.

Валентин Ламбев подчерта, че част от политическата платформа на БСП е въвеждането на мерки за развитие на училищната среда; стандарти за минимум информационно-технически, лабораторни и спортни средства за всеки ученик. „Промяна в делегираните бюджети е следващата стъпка, която да стимулира доброто качество, да осигури развитие на училищата, в т.ч. на малките училища в малките селища“, каза народният представител.