/ Николай Колев
В три общини във Великотърновска област ще има балотажи на базата на данните от почти сто процента обработени протоколи от Общинските избирателни комисии.

В община Горна Оряховица досегашният кмет, издигнат от ГЕРБ Добромир Добрев, който е спечелил на първия тур на изборите 39,50 на сто от гласовете, отива на балотаж с Явор Божанков, издигнат от коалиция "БСП за България, АБВ, Движение 21", който е получил 31, 89 процента от гласовете на избирателите.

В Лясковец досегашният кмет Ивелина Гецова от ГЕРБ, получила 46,94 процента доверие, ще се изправи на втория тур срещу кандидата на ЗС "Александър Стамболийски" Васил Христов, получил 20,40 на сто от гласовете на избирателите.

В Златарица - общината с най-голяма избирателна активност в областта - над 60 процента, също ще има балотаж. Той ще е между досегашният кмет от ВМРО Пенчо Чанев и Михаил Ганев от "БСП за България".

Разликата в гласовете за двамата е около шест процента, като за Чанев са гласували 37,98 гласоподаватели, а за Ганев 30,99 от жителите на общината.
БТА