Ученици от гимназията по електроника ще практикуват в Звук и светлина
Ученици от гимназията по електроника ще практикуват в Звук и светлина / © dariknews.bg, архив

Учениците в Професионална гимназия по електроника „А. С. Попов” да практикуват в управлението на Аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина” , предложи кметът Даниел Панов. Градоначалникът участва в работна среща между представители на работодателите, учители в професионалната гимназия, началника на Региоанлния инспекторат на образованието Розалия Личева и директора на Дирекция “Образование” Пенка Игнатова.

На срещата кметът потвърди намерението си Общината да работи за това професионалните училища в града да произвеждат кадри, които да намират своята реализация на динамичния пазар на труда. Преподаватели в училището споделиха, че от 1992 година насам Даниел Панов е първият кмет на общината, който е посетил училището и е участвал в работна среща.

По време на форума бе коментирана възможността да бъде променен план-приемът и през следващата година и училището да има още една паралелка в специалността “Компютърни технологии”. Представителите на бизнеса, които традиционно работят с училището, потвърдиха намерението си и вбъдеще да набират кадри сред възпитаниците на гимназията, които практикуват в техните компании.

На срещата стана ясно още, че завършващите гимназията ученици намират добра реализация в компаниите от IT-бранша в града и бе констатиран фактът, че има потенциал за обучение на специалисти в електронните системи на автомобилите.