Ученици от Гимназията по туризъм са лидер и посланик на Структурния диалог
Ученици от Гимназията по туризъм са лидер и посланик на Структурния диалог / netinfo
Лидери и посланици на Структурния диалог се обучаваха от 10 до 12 август в  младежката столица на Европа за 2017 година - Varna2017. Всяка от групите бе от 15 младежи от цялата страна. Основна тежест при избора бе мотивацията им за работа. 

Обученията са част от проекта за развитие на Структурен диалог в България на Националната работна група, оглавявана от Национален младежки форум. Лидерите надградиха своите знания за младежко включване и младежко овластяване, а посланиците се учиха да организират събития, разнообразни кампании и инициативи, чрез които да повишат информираността за Структурен диалог на местно ниво. 

Събитието бе открито от  Биляна Раева от Сдружение "Варна - Европейска младежка столица", Радост Раданова - директор на дирекция "Политики за младежта" в Министерство на младежта и спорта и Илина Мутафчиева - председател на Национален младежки форум.

Единствените участници от Великотърновска област бяха  Марианна Стоянова и Пламена Петева. И двете момичета са ученички в десети клас на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Пламена, която е в специалност „Туристическа анимация, участва в групата на лидерите. Марианна е в специалност „Организация на туризма и свободното време“  и  беше част от групата на посланиците.

Учителят, подготвил лидер и посланик на Структурния диалог за областта е инж. Славка Проданова.