/ Thinkstock/Getty Images
В края на януари, СУ „Васил Левски“-Карлово обяви ежегодния си Национален конкурс за творба, вдъхновена от делото и личността на Апостола, където Иванета грабна първото място
В края на януари, СУ „Васил Левски“, Карлово обяви ежегодния си Национален конкурс за творба, вдъхновена от делото и личността на Апостола. Преди два дни бяха обявени резултатите. Според организаторите, в търсенето на думи за Апостола са се включили  ученици от втори до дванадесет и клас от три области - Пловдив, Велико Търново и Пазарджик. Журиращите са  учители по история и цивилизация, български език и литература и английски език.

Часове по професионално ориентиране започнаха в търновските училища

Иванета Пейкова, ученичка от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, за пореден път представи достойно областта. С разказа си „Днес е време“ тя се класира на първо място. Това е поредното отличие за този месец на Иванета.

Иванета Пейкова
netinfo

Само преди седмица излязоха резултатите от двадесет и второто издание на Националния конкурс „Любовта в нас“ за литературно творчество и визуални компютърни изкуства. Организатори са Министерство на образованието и варненските - Регионално управление на образованието, Общински детски комплекс и сдружение „Литературно общество“. 

Абитуриентката от специалност „Организация на хотелиерството“ се класира на второ място с разказа  „Имало едно време“. Иванета продължава да пише - до следващото предизвикателство за музата й. Учителят, който работи, е инж. Славка Проданова.