Температурни рекорди във Велико Търново и Търговище. Живакът на термометърът удари 31 градуса в 12:30 часа във Велико Търново, съобщиха от НИМХ.

Температурен рекорд в Търговище

Изключително топъл е днешният ден, особено в Северна България, там температурите в повечето места достигат 24-25 градуса.

В останалата част от страната температурите са около 20 градуса. Абсолютен температурен рекорд е регистриран и в Търговище - измерени са 28,2 градуса.

"Досега най-високата температура за месец ноември - 27,6 градуса, е отчетена на 9 ноември 2000 г.", каза за БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория в града Красимира Стойчева.

Температурни рекорди са регистрирани и в трите климатични станции в Силистренско, показва справка от метеорологичната обсерватория в Силистра. Измерени са 26.7 градуса при температурен рекорд от 1998 година 25.4 градуса. 

Припомняме, че в четвъртък в Търговище бе измерена температура от 26,1 градуса, а в Силистра - 25.6 градуса. В събота температурите ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат все още високи за това време на годината - между 17 и 21 градуса.

Времето през ноември: От минус 5 до 24 градуса

Сутрешните температури ще са между 10 и 14 градуса. В неделя термометрите в страната ще показват между 15 и 18 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БГНЕС