Съветници от СДС искат да представляват Реформаторския блок в местния парламент
Съветници от СДС искат да представляват Реформаторския блок в местния парламент / Дарик нюз
Съветници от СДС искат да представляват Реформаторския блок в Местния парламент
66445
Съветници от СДС искат да представляват Реформаторския блок в Местния парламент
  • Съветници от СДС искат да представляват Реформаторския блок в Местния парламент

Общинските съветници от СДС в старата столица Мирослав Трифонов и Камен Алексиев ще предложат на партньорите си в Реформаторския блок да ги представляват в местния парламент. „Ще се срещнем на 17 септември. Считаме, че идеята е добра и означава реални действия. Ако решението не се вземе с пълно единодушие, обаче няма да се осъществи. За нас е важно всички политически партии в блока да бъдат съгласни”, коментира областният председател на СДС в оставка Мирослав Трифонов. Той добави, че започва възраждането на местните структури на „сините” във Великотърновска област. По думите му състоянието им е много лошо. Затова ще ги възстановят, където е възможно, а на места ще се изграждат нови.

След като този процес бъде финализиран, ще се проведат избори на областно ръководство и областен председател, информира още Мирослав Трифонов. Той добави, че на 21 май е подал оставка като областен председател на СДС.

„Не е тайна, че великотърновската организация поиска оставката на тогавашното национално ръководство, което обаче не беше подложено на обсъждане и за мен това беше достатъчен повод на напусна поста си. Оставката ми е в сила, но аз съм в СДС от дълги години и ще продължа да работя за партията с удоволствие”, каза Мирослав Трифонов.

Чуйте го в звуковия файл.

Идеята на двамата съветници да представляват Реформаторския блок бе подкрепена от председателя на СДС Божидар Лукарски, който днес беше във Велико Търново. Той се е чул по телефона с председателя на „Демократи са силна България” Радан Кънев, който също я е подкрепил. „Надяваме се, че инициативата ще бъде подета и от други общини, в които СДС има представители в местния парламент”,  заяви Божидар Лукарски и прогнозира бурна политическа есен.

„Надявам се с обединени усилия да накараме това задкулисно правителство да подаде оставка”, допълни той. Лукарски  подчерта, че ГЕРБ не са канени в Реформаторския блок и едва ли представителите на седемте партии в него биха ратифицирали присъединяването на бившите управляващи, заради различия в политиките.