/ netinfo
„Готвенето е магия“ – така определиха срещата си с Лео Бианки учениците от СПГ „Алеко Константинов“ в Свищов
Във връзка с посещението си в Свищов, по повод античния фестивал „Орел на Дунава“, майсторът на италианската кухня Лео Бианки посети и Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“, където се срещна с бъдещи готвачи и ресторантьори.

РУО връчи своите годишни награди

За учениците бе истинско удоволствие да се запознаят с чаровния и усмихнат италианец, който им разказа за нелекия си път към успеха и за това, че страстта към кухнята, готвенето и естетиката са го превърнали в истински професионалист.

Бъдещите кулинари от СПГ „Алеко Константинов” с интерес слушаха разказа му, задаваха му въпроси, свързани както с готвенето, така и с живота, и интересите му. Тяхното любопитство бе задоволено от Лео Бианки, който ги насърчи да се развиват непрекъснато.

Връчиха Годишните награди за образование и култура на Община Свищов

Самият Лео каза, че постоянно търси начини за повишаване на кулинарните си умения, защото съвременният клиент търси съвършения вкус. В съвременния свят приготвянето на храна може да бъде сравнено с изкуство. Да създадеш един кулинарен шедьовър от обикновени, на пръв поглед, хранителни продукти, да постигнеш балансирания вкус и красотата за сетивата е цел, която се преследва от всеки готвач.

Срещата приключи с раздаване на автографи и покана, към бъдещите ресторантьори, да гостуват в неговите ресторанти, където на практика да видят професионалните умения на корифея на италианската кухня в България.