В края на октомври се проведе конференция в Интер Експо Център-София. Тя бе кулминация и завършек на дейностите, проведени в Националната седмица на достъпа до добра храна. Участници в нея бяха експерти по здравословно хранене, шеф Ради Стамболов - най-добрия шоколатиер в страната, шеф Цветомир Николов - главен готвач в един от елитните софийски ресторанти Niko’las, производители на екологични чисти храни, ученици от цяла България, директори на детски градини и преподаватели.
Свищов отпразнува Деня на народните будители
Цел на конференцията беше да бъдат представени добри практики в сферата на здравословното хранене, с помощта на които да се справим с проблемите на затлъстяването и наднорменото тегло. Представителите на училищата и детските градини споделиха за дейностите, извършени от тях в Националната седмица за достъп до добра храна.
Заедно с моите съученици от 10б и 11б клас, обучаващи се в професиите „Готвач” и „Ресторантьор” подготвихме презентация, с която представихме съвместната ни инициатива с ДГ „Радост“ - една вълнуваща среща с малчуганите от група „Палавници“ на тема „Вдъхновението да учиш за храната“.
РУО закри Националната седмица на четенето с кръгла маса
Срещата с тях беше истинско удоволствие. Ние им разказахме за добрите и полезни храни и заедно приготвихме здравословни зеленчукови сандвичи с пълнозърнест хляб, плодови шишчета от есенни плодове и плодова салата, овкусена с мед.
Нашата съвместна инициатива ни класира в категория „Училищни форуми”. Награда бе пълна кошница със здравословни лакомства на български производители. Благодарим на децата и техните учителки - Мария Кушлова и Таня Сийкова за топлото посрещане и за приятните преживявания. Надяваме се на бъдещи съвместни инициативи.
Свищов отпразнува Деня на народните будители
Цел на конференцията беше да бъдат представени добри практики в сферата на здравословното хранене, с помощта на които да се справим с проблемите на затлъстяването и наднорменото тегло. Представителите на училищата и детските градини споделиха за дейностите, извършени от тях в Националната седмица за достъп до добра храна.
Заедно с моите съученици от 10б и 11б клас, обучаващи се в професиите „Готвач” и „Ресторантьор” подготвихме презентация, с която представихме съвместната ни инициатива с ДГ „Радост“ - една вълнуваща среща с малчуганите от група „Палавници“ на тема „Вдъхновението да учиш за храната“.
РУО закри Националната седмица на четенето с кръгла маса
Срещата с тях беше истинско удоволствие. Ние им разказахме за добрите и полезни храни и заедно приготвихме здравословни зеленчукови сандвичи с пълнозърнест хляб, плодови шишчета от есенни плодове и плодова салата, овкусена с мед.
Нашата съвместна инициатива ни класира в категория „Училищни форуми”. Награда бе пълна кошница със здравословни лакомства на български производители. Благодарим на децата и техните учителки - Мария Кушлова и Таня Сийкова за топлото посрещане и за приятните преживявания. Надяваме се на бъдещи съвместни инициативи.