/ Община Велико Търново
Групата на китариста Еду Вико с концерт в старопрестолния град
Испански ритми и вълнуващи танци ще завладеят Велико Търново през следващата седмица. Истински букет от емоции гарантира на публиката спектакълът „Тайна страст“ на групата „Еду Вико Секстет“, водена от младия и талантлив китарист Еду Вико.

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Изпълнителите ще гостуват в Старата столица по покана на кмета Даниел Панов, а концертът ще бъде на 12 август, от 21:00 ч. на сцената „Арт лято“ в парк „Асеневци“ - до Художествена галерия „Борис Денев“. Входът е свободен.

Еду Вико ще си партнира с Рамон Тато - вокал, Мануел Перес Ернаис - флейта, Серхио ди Фидицио - бас китара, Анхел Дорао - перкуии. С техните изпълнения жителите и гостите на Велико Търново ще се потопят в красивия свят на фламенкото.

За да бъде стилът максимално автентичен, музикантите и певците ще излязат на сцената заедно с известните танцьори Виолета Барио - прима от Националния испански балет и Педро Перес. 

Велико Търново е световна карнавална столица (СНИМКИ)

Талантливият Еду Вико показва музикална зрялост на много ранна възраст. Той е възпитаник на Conservatorio Superior de Guitarra Flamenca del Liceu и Taller de Musics в Барселона.

Еду израства под попечителството на фламенко легенди като Хуан Гомес „Чикуело“ и Диего Кортез, които го тласкат на сцената на крехката възраст от 15 години, която става негов втори дом.

Точно там той развива своята уникална техника, похват към ритъма и усет за мелодията. През 2012-та издава първия си албум „Notas al Aire“, с който печели голяма популярност в цял свят.
 
Вечната история за принцеса Турандот и музиката на Пучини оживяха на Царевец (СНИМКИ)

Виолета Барио е прима от Националния балет на Испания. От успеха ѝ като финалистка на конкурса по танци Convocatoria Nacional de Baile в град Кастейон /Испания/ тя не е спряла да танцува.

Виолета изучава испански танци в Професионална консерватория за танц в Барселона. Жаждата й да се потопи още по-дълбоко в стила я води в различни краища на Испания, където попива от знанията и различните интерпретации на фламенкото. 

Серхио ди Финицио е изучавал пиано, бас китара, хармония и импровизация в елитни училища в Италия, Испания, Аржентина и САЩ. От 2003 г. насам той се посвещава на фламенкото. Негов учител е маестро Карлос Бенавент, който е работил с музиканти като Пако Де Лусия, Чик Кърия, Майлс Дейвис и др. 
 
Мануел Перез Ернаис (флейта) е композитор, продуцент и ненадминат флейтист с голям опит във фламенкото и фламенко-фюжъна. През 2010 година създава Flamencodelia – една нова концепция за разпространението на стила по света, като го смесва с пънк, психаделика, и електроннна музика. 
 
Над 1300 души аплодираха Имперския руски балет, открил „Сцена на вековете” на Царевец

Рамон Тато (вокал) се потапя в света на фламенкото на 9-годишна възраст, за да го обвърже трайно с начина си на живот. Работи с музикантите Алберто Понс, Оскар Пуиг, Серджио Муньоз, Виолета Баррио, Хуан Роман и други. 

Анхел Дорао (перкусии) работи и като музикален продуцент, натрупал е опит в областта на озвучаването, с тясна специалност фламенко. Като перкусонист е споделял сцената с артисти като Ла Тана (част от екипа на Пако Де Лусия), Мигел Толео, Хуан Абичуела Нието и много други.