/ netinfo
Народният представител от ГЕРБ-Велико Търново и член на парламентарната комисия по образование и наука се срещна в парламента с великотърновски ученици.

На посещение в Народното събрание бяха членове на ученическия парламент в СУ „Ем. Станев“. Младежите от осми, девети, десети, единадесети и 12-ти клас бяха придружавани от учителите Антоанета Палангурска и Валентин Бояджиев. 

Повече от час продължи разговорът в една от залите на НС между учениците и депутата Станислава Стоянова. Членовете на ученическия парламент към елитното великотърновско училище проявиха искрен интерес относно законотворческия процес, дейността на депутатите по комисии и начина, по който протича седмицата на един народен представител. 

Великотърновските ученици бяха изключително доволни от възможността да разговарят с един от младите депутати, а някои от тях не скриха амбицията, не след дълго да бъдат полезни на страната си именно от Народното събрание.  

Младежите поискаха да разберат и как членовете на най-голямата парламентарна група ГЕРБ работят с колегите си от опозицията. „Доказали сме, че винаги сме диалогични, стремим се да държим баланса и работим конструктивно, защото това е от интерес на всички“, каза Станислава Стоянова.

Тя не скри обаче, че фалшивите новини са огромен бич, умишлено използван срещу управляващите, за да прикрива липсата на истински аргументи от страна на опозицията. 

С младите си събеседници Станислава Стоянова обсъди и образованието, като двустранен процес. „Следвайки своите приоритети, правителството се стреми да инвестира в учителите, за да бъдат мотивирани да работят всеотдайно.

От изключителна важност е обаче те да получават мотивация и вдъхновение и от вас, като проявявате интерес и активност“, обърна се тя към учениците и допълни: „От това колко сте активни сега зависи вашето бъдеще, защото ако днес пропускате част от учебния процес, в бъдеще ще имате трудни за наваксване дефицити“.

В края на срещата Станислава Стоянова изрази искрено задоволство да разговаря с толкова дейни, интелигентни и мотивирани млади хора, които имат каузи и им посвещават множество инициативи. 

Народният представител получи от своите събеседници прекрасен подарък – мартеница и красив витраж, ръчно изработен от паралелките по изкуства в СУ „Ем. Станев“.